Demir Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Demir Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kızartmak için

Şerbeti için

Demir Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için yumurta, yoğurt, un ve vanilyayı geniş bir karıştırma kabına alıp çatal yardımıyla çırpın. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp ocaktan alın. Derin bir kızartma tenceresinde Ayçiçeği yağını ısıtın. Dökme demir bir kalıbı yağın içine koyup iyice ısıtın. Isınan kalıbı hazırladığımız hamura batırıp hamurun yapışmasını sağlayın (Hamurun demir kalıbın üzerine çıkmamasına dikkat edin).Demir kalıbı kızgın yağa batırın ve hafif silkeleyerek hamuru yağa bırakmasını sağlayın. Her iki tarafını da kızardıktan sonra çıkarıp soğuk şerbetin içine atın. Hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Şerbeti çekince çıkarıp servis tabağına dizin. Ilık servis yapın.

Erzurum yöresine ait bu tatlının demir çubuğunu Erzurum’dan özel olarak alabileceğiniz gibi pastacılık malzemeleri satan mağazalarda da bulabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru