Bayrampare Tarifi
Selin Hıdır
1279 Tarif       0 Takipçi
Bayrampare Tarifi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan bayrampare, tatlı severlerin gönlünde ayrı bir yere sahiptir. Geleneksel damak tadını yansıtan bu enfes lezzet, evde kolayca hazırlanabilecek pratik bayrampare tarifi ile sofralarınızı şenlendirecek. Bayrampare tarifi sayesinde misafirlerinize hem hafif hem de şerbetli tatlı sunmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Peki; bayrampare nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Gazete Baklavası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bayrampare kaç kaloridir?

Bir porsiyon bayrampare 250 kaloridir.

Bayrampare Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Şerbeti için:

Bayrampare Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için, su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Soğumaya bırakın.
  2. Hamur için, geniş bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Yumurtayı ekleyip karıştırın. Yoğurt ve irmiği ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin ve yoğurun. Ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olmalı.
  5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizde yuvarlayıp hafif yassılaştırın üzerilerine birer tane fındık sabitleyin.
  6. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine eşit şekilde dökün. Tatlının şerbeti çekmesi için oda sıcaklığında bekletin.
  9. Bayrampare tatlısı servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ilık ya da soğuk olarak servis edin, tercihen 1 gün bekletilmiş hali daha lezzetlidir.
  • Yanına sade dondurma (özellikle maraş dondurması) çok yakışır.
  • Sunumda üzerine toz Antep fıstığı veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
  • Yanına çay, demli Türk kahvesi ya da tarçınlı süt ile hoş bir eşlikçi olur.
  Püf Noktası
  • Şerbet sıcak, tatlı sıcak olursa tatlı dağılır. Mutlaka biri sıcak, biri soğuk olmalı. Tercihen şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı.
  • Hamuru yoğururken unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur çok sert olmamalı.
  • Tatlıların üstünün çatlamaması için fazla un koymamaya dikkat edin.
  • Fırında fazla kızartmayın, rengi altın sarısı olmalı. Çok pişerse şerbeti iyi çekmez.
  • Şerbeti döktükten sonra mutlaka üzerini kapatmadan dinlendirin ki hamurlaşmasın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Bademli Şam Tatlısı Tarifi
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi
Yumurtasız Şekerpare Tarifi
Sarma Kadayıf Tarifi
Tarak Tatlısı Tarifi
3 malzemeli şambali