Bayat Ekmek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dilerseniz, kızarmış ekmek ve şerbet ile hazırlanan etimek tatlısını da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Bayat Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Ilınması için bekletin.
  2.  Bayat ekmek içlerini sütle ıslatın. Fazla sütü elinizle sıkarak süzün. Ekmek içini çatalla ezin. 
  3. Yumurtalar, ayçiçek yağı, Hindistan cevizi, fındık, limon kabuğu, un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri ekleyip karıştırın. 
  4. Karışımı yağlanmış tepsiye dökün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Üzerine Antep fıstığı serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pratik Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare