Bal Kabaklı İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bal kabağı ile lezzetlendirilmiş irmik tatlısının tabanını, kakaolu bisküvi ile hazırlayabilirsiniz.

Orijinal tarif için, irmik tatlısı tarifini buraya bırakıyoruz.

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tabanı için

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bisküviyi mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve iyice karıştırın. Dikdörtgen bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serip bisküvi karışımını bastırarak yayın. 
  2. Derin dondurucuda bekletin. Süt, irmik ve şekeri tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. 
  3. Vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın ve mikserle 5 dakika çırpın. Karışımın yarısını bisküvi tabanının üzerine yayın ve derin dondurucuda bekletin. 
  4. Bu arada bal kabağını mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Kalan karışıma ekleyerek karıştırıp en üste yayın. En az 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare