Şekersiz Frambuazlı Pasta
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şekersiz Frambuazlı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Meyve dolgusu için

Kreması için

Şekersiz Frambuazlı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Yumurta sarısını yüksek devirde iki katı olup, rengi açılana kadar çırpın.
  2. Makineden alın, içine şurup ve limon suyunu ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Unu ekleyin, sütü ve limon kabuğunu ilave edip hafifçe karıştırın.
  3. Yumurta aklarını üç katı olana kadar bir tutam tuzla çırpın. Bu karışımı yumurta sarısına üç seferde ekleyin. Hamuru yağlı kağıt ile hazırlanmış düz tepsiye dökün.
  4. Dikdörtgen olarak eşit kalınlıkta üzerini spatula ile düzeltin. Fırının ayarını 170 dereceye düşürüp 18 dakika pişirin.
  5. Bu arada meyveyi pişirin, içine 2 kaşık buğday nişastası yedirin. Katılaştığı an ocaktan alın, karıştırarak soğutun.
  6. Ilınınca balı ekleyin, karıştırıp kenara alın. Keki fırından çıkarın. 3 dakika sonra kısa kenarından cetvelle ölçerek dört eşit parçaya kesin.
  7. Böylelikle dört adet, ortalama 8 cm genişliğinde, 30-32 cm uzunluğunda (Tepsinizin boyuna göre) şerit halinde ince pandispanya olacak.
  8. Keki birbirinden ayırmadan kağıdıyla birlikte rulo yapın. Bu şekilde bekletin.
  9. Çiğ kremayı çırpın, labneyi ve balı ekleyin. Yumurta akını köpürtün ve söndürmeden kremaya yedirin. Rulo halindeki keki açın.
  10. İçine kremanın 2/3’ünü sürün. Kremayı spatula ile düzeltin. Aralıklı olarak kaşıkla frambuaz peltesini gelişigüzel kremanın üzerine bırakın.
  11. Düzgün olmasına gerek yok, düzeltmeye çalışmayın, keki ve kremayı bozarsınız. Kısa tarafından bir dilimi yukarı yuvarlayın.
  12. Bitince diğer şeride getirin yuvarlamaya devam edin. Bu şekilde dört şeridi birbiri içine yuvarlayın ve dik olarak pasta tabağına koyun.
  13. Üzerini kalan krema ile sıvayın. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis öncesi üzerine bolca nar tanesi koyup süsleyin.

Doğum günü, yıl dönümü gibi özel günlerde sunabileceğiniz frambuazlı pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diyet Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta