Misket Limonlu Pasta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Misket Limonlu Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Krem peynir kreması için:

Üzeri için:

Misket Limonlu Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kek için fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. 2 kek kalıbını yağlayın. Havan kullanarak ardıçları toz gibi olana kadar iyice ezin. Kek ununu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu bir kasede topakları yok ederek çırpıp karıştırın.
  2. Şekeri ve 225 g tereyağını hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Yumurtaları ve yumurta sarılarını teker teker, her defasında iyice çırparak ekleyin. Misket limonu kabuğunu, 2 tatlı kaşığı vanilya özütünü ve ezdiğiniz ardıçları da ekleyip çırpmaya devam edin. Her eklemeden sonra yağlı sütü de ekleyerek, un karışımını tereyağı karışımına yavaş yavaş ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Karışımı hazırladığınız kek kalıplarına eşit şekilde paylaştırıp üzerlerini düzleştirin. Önceden ısıttığınız fırında, 40-45 dakika, ortasına bir kürdan batırıp çıkardığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğuyana kadar bekleyin.
  4. Kreması için krem peynirini ve 200 g yumuşamış tereyağını pürüzsüz olana kadar çırpın ve elenmiş pudra şekerinin yarısını ekleyip karışana kadar çırpın. Pudra şekerinin diğer yarısını ve kalan malzemeleri de ekleyip, pürüzsüz olana kadar tekrar çırpın. Kremayı oda sıcaklığında tutun.
  5. Kekler soğuduğunda üzerinde oluşan kabarıklığı bıçak yardımıyla kesip düzleştirin. Keklerden birini servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremayı kalın bir katman halinde sürün. İkinci keki üzerine yerleştirip, üst tarafına kalın bir tabaka halinde kremayı yayın. Kenarlarına ise hafif bir şekilde sürün. Misket limonu dilimlerini pastanın üzerine koyarak limon kabuğu rendesi serpin ve buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta