Meyveli Ve Çikolatalı Pasta
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meyveli Ve Çikolatalı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kek için

İç harcı için

Üzeri için

Süslemek için

Meyveli Ve Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta sarıları ile 75 gr toz şekeri karıştırma kabına alıp mikserle iyice çırpın. Un ve kakaoyu harmanlayıp azar azar ekleyin ve karıştırın. Tereyağını ekleyin. Kuru ve temiz kasede yumurta aklarını mikserle çırpın. 1 çay bardağı şekeri ekleyin ve katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Spatula yardımıyla diğer karışıma ekleyip çırpmadan karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Krem şantiyi süt ile üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan keki 8 cm’lik pasta çemberi ile 8 parça kesin. Kekten bir parçayı çemberin tabanına yerleştirin. Üzerine bir miktar krem şanti sürüp meyveleri dizin. Tekrar krema sürüp kekten bir parça kapatın. Diğerlerini de bu şekilde hazırlayıp 1 saat buzdolabında bekletin. Pastaları çemberden çıkartıp üzerini ve kenarlarını spatula veya bıçak yardımıyla krema ile sıvayın. Rendelenmiş çikolatayı üzerine ve kenarlarına serpiştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Orman meyveleri ve nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta