Erik Kremalı Volovan Pasta
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erik Kremalı Volovan Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Limon kreması için

Üzeri için

Erik Kremalı Volovan Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Milföy hamurlarını oda ısısında çok fazla yumuşatmadan bekletin. Keskin iki farklı yuvarlak kalıp yardımı ile milföy hamurlarından 4 tanesini büyük kalıpla, diğer hamurları da biraz daha küçük yuvarlak kalıpla keserek halka hamurlar elde edin.
  2. Yuvarlak hamurlardan bir tanesini yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Hamurun kenarlarına yumurta akı sürün, üzerine de diğer halka hamurunu yerleştirin.
  3. Kalan milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, milföyler kabarıp kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  4. Erik kreması için yumurtaları, şeker ve krema ile birlikte çırpın. Nişastayı, tuzu ve erik püresini ekleyin. Çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  5. Ocaktan alın, arada bir çırparak soğutun. Volovanları fırından çıkartın. Soğuyunca içine erik kremasından paylaştırın.
  6. Üzeri için ince dilimlenmiş anjelik erikleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Üzerlerine şeker ve tarçın serpin. 180 derece fırında, 15 dakika pişirin. Fırından alın, soğuyunca volovanların üzerine yerleştirin. Çikolata rendesi serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Videolu anlatımıyla kabaklı volovan tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Diğer Tarifler Kremalı Tatlılar Pasta Tarifleri Pratik Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta