Doyuran Pasta
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Doyuran Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

İç harcı için

Üzeri için

Doyuran Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çay davetleriniz için bu nefis pasta tariflerini listenize eklemeyi unutmayın. Kek için önce yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta şeker eriyip kabarıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

Dikdörtgen fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Üzerine kek harcını aktarıp düzleştirin. Soğuk fırına verin. 150 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Derin bir kaba keki elinizle iyice ufalayın. Üzerine ılındırdığınız sütü gezdirip elinizle yoğurun.

Diğer yanda sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp bitter çikolatayı kırarak ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Kek kabına ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra üzerine hindistan cevizi, damla çikolata ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.

Malzemeler birbirine karıştıktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık 30-45 dakika kadar dinlendirin. Tezgaha streç folyo serin. Üzerine buzdolabından çıkardığınız kek harcını dar dikdörtgen şeklinde uzunlamasına yayın. Sararak kalın rulo şeklini verin.

Kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı ilave edip eritin. Fırça yardımıyla taban hariç kekin her tarafına sürün. Buzdolabına alıp en az 4-5 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta