Çilek Jöleli Pasta
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çilek Jöleli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kek için

Krema için

Üzeri için

Çilek Jöleli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çilekleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. 4 yemek kaşığı kadar ayırıp kalanını sos tenceresine alın. Nişastayı su ile inceltip çileğe ekleyin. Şeker ve vanilyayı da ilave edip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Baton kek kalıbına streç film serin ve sosu doldurun. Derin dondurucuda bekletin. Kek için, yumurta akı ile şekeri iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 derece fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için, margarin hariç diğer malzemeleri tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp margarin ekleyin ve mutfak robotunda birkaç dakika çırpın. Keki kalıba uygun ölçüde kesip çilekli katın üzerine yerleştirin ve ayırdığınız sosun yarısını kaşıkla kekin üzerine yayın. Kremayı üzerine doldurup kalan sosu ekleyin ve tekrar bir kat kek ile kapatın. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkartın ve isteğe göre üzerini süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta