Balkabaklı Pasta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Balkabaklı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabaklı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

Ayıklanmış ve doğranmış balkabağını iki su bardağı şeker ile su ilave etmeden pişirin ve soğumaya bırakın (Kabak tatlısını hazırladığınız gibi).

Yaprak jelatinleri 10 dakika kadar soğuk suda bekletin.Yumuşadıktan sonra sıcak su dolu bir kabın içinde benmari usulü eritin. Kremayı mikserin önce orta, ardından yüksek ayarında katılaşana kadar çırpın.

Soğuyan kabak tatlısını blender’da püre haline getirin.Kremanın üçte ikisini, cevizlerin yarısını ve jelatinleri ilave edin.

Hazır pandispanyanın bir katını ızgara telinin üzerine yerleştirin.Portakal suyunu iki çorba kaşığı şeker ile karıştırın. Keki bu karışımla ıslatın.Kremanın kalanını ince bir şekilde üzerine sürün.Kremanın üzerine kalın bir tabaka halinde kabak püresi sürüp bolca file antep fıstığı serpin.

Islatılmış ikinci katı üzerine oturtun ve kalan kabak püresi ile pastanın tamamını kaplayın.Kenarlarına file antep fıstığı serpin.Buzdolabında dört saat kadar bekletin.Kalan ceviz içlerini bal ile karıştırıp pastanın üzerine yayın.Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta