Vişneli Ekmek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Muhallebisi için

Vişneli Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yuvarlak kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Peksimet dilimlerini ikiye bölerek kalıbın tabanına ve yanlarına dizin. Kalıbın tabanını bu şekilde tamamen kapatın.
  2. Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri orta boy bir tencereye koyun. Üzerine şeker ve suyu ekleyip, orta ısılı ateşte arada sırada karıştırarak kaynatın. Kaynayan vişneleri ocaktan alıp suyunu süzün ve sıcak haldeyken ekmeklerin üzerine gezdirin.
  3. Muhallebiyi hazırlamak için süt ve unu orta boy bir tencereye koyup üzerine şekeri ekleyin. Tereyağını da ilave edip orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Muhallebiyi mikserin yüksek devriyle 5 dakika çırparak ılındırın. Muhallebiyi ekmeklerin üzerine yayın. Üzerine ayırdığınız vişne tanelerini yerleştirin ve buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti