Terbiyeli Portakallı Kereviz
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Terbiyeli Portakallı Kereviz Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Terbiyeli Portakallı Kereviz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kereviz ve patatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın, limonlu suda bekletin.Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın.Etleri ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Soğanı yemeklik doğrayın ve ete ekleyip birkaç dakika birlikte kavurun salça ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edip etleri hafif pişirin. Kereviz ve patatesleri ekleyin. Üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ve suyunu sıktığınız portakalı ilave edin. Kereviz ve patatesler pişmeye başlayınca ince kıyılmış kereviz yapraklarını ve dilimlenmiş portakalı ekleyin. Tuz ve pulbiber ile tadlandırın. Bir kasede yumurta ve limon suyunu iyice çırptıktan sonra yemeğin suyundan ekleyip terbiyeyi ılındırın. Sebzeler ve etler pişince terbiyeyi tencereye ekleyip bir iki dakika kaynattıktan sonra ateşten alın.Taze biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti