Taze Lorlu Dondurma & Fırında Şeftali
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes’ten dondurma, lor peyniri ve şeftalinin birleştiği nefis bir tarifle karşınızdayız. Dilerseniz, tarifte ev yapımı dondurma kullanabilir, böylece tatlınızı daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Taze Lorlu Dondurma & Fırında Şeftali Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Lorlu Dondurma & Fırında Şeftali

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftalileri ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tereyağı koyduktan sonra şeker ile tarçın serperek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika süreyle kızarana kadar pişirin.
  2. Şeftalileri servis tabağına alın. Dondurma toplarını ufalanmış lor peyniri içinde yuvarlayarak her tarafını peynirle kaplayın ve şeftalilerin yanına yerleştirin. 
  3. Üzerine arzuya göre tarçın serpin ve taze kekik/zahter ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti