Şeftalili Kırıntılı Barlar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftalili Kırıntılı Barlar Tarifi İçin

Malzemeler

Kırıntı için

Şeftalili iç için

Şeftalili Kırıntılı Barlar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Bir fırın kabına, kenarlarından sarkacak şekilde pişirme kağıdı serin ve tereyağı sürün.
  2. Kırıntıyı yapmak için un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçını mutfak robotuna alıp, düşük hızda karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyip bir süre daha karıştırın. Yumurtayı ilave edip, çatal yardımıyla karıştırın. Karışımın dokusu iri taneli mısır ununa benzeyene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurun yarısını hazırladığınız kaba koyup, diğer yarısını ayırın. İçini hazırlarken kabı ve ayırdığınız hamuru buzdolabına alın.
  3. İçi için bir kasede doğranmış şeftalileri ve limon suyunu 1-2 kere karıştırıp kenara alın. Küçük bir kasede un, şeker, tuz, tarçın ve muskatı çırpma teliyle harmanlayın. Şeftalilerin üzerine döküp karıştırın. Şeftali karışımını kaba yerleştirdiğiniz hamurun üzerine eşit şekilde yayın ve diğer hamuru üzerine ufalayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Soğumasını bekleyip buzdolabında da beklettikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti