Narlı Frambuazlı Vişneli Jöle
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Narlı Frambuazlı Vişneli Jöle Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Narlı Frambuazlı Vişneli Jöle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yaprak jelatini soğuk su ile bir kabın içerisinde ıslatın. Narın tanelerini mutfak robotuna boşaltın ve suyunu çıkartın. Çekirdeklerinden ayıklamak için bir süzgeç yardımı ile bir kabın içerisine boşaltın. Su, şeker, vişne suyu ve nar suyunu bir tencere içerisinde bir araya getirin ve kaynatın. Daha önce ıslatmış olduğunu yaprak jelatinlerin suyunu süzün ve tencereye ilave edip karıştırın. Jelatinler eridikten sonra limon suyunu ilave edip karışımı ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğutun.
  2. Servis kuplarının yarısına kadar karışımı dökün meyveleri karışık olarak ekleyin ve buzdolabında donmaya başlayana kadar bekletin. Ardından donmaya başlayan karışımın üzerine kalan jöleyi paylaştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  3. Donan Jöle kuplarının üzerine çırpılmış krema ve file Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Pasta ve keklerde kullanabileceğiniz vişneli jöle tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti