Mürdüm Erikli Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mürdüm Erikli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Krema için:

Süslemek için:

Mürdüm Erikli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için, margarini oda ısısında yumuşatın. Un, kabartma tozu ve margarini çukur bir kaba alıp iyice yoğurun.
  2. Şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta iyice çırpın. Unlu karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Hamuru merdaneyle açın. 24 cm çapındaki yağlanmış ve un serpilmiş çukur bir kalıba düzgün bir şekilde yayın.
  4. File bademleri özenle hamura batırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
  5. Krema için, yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın. Sırasıyla süt, limon suyu, un ve nişastayı ekleyip düzgün bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
  6. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınınca önceden pişirdiğiniz tart hamurunun içine dökün.
  7. Meyveleri yıkayıp süzün ve muhallebinin üzerine batırıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan mürdüm erikli turta tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti