Meyveli Güllaç Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hilton İstanbul Maslak’ın Şefi Mesut Çıvgın iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı karşılayacak meyveli güllaç tatlısı.

Daha fazlası için güllaç tariflerine göz atın.

Meyveli Güllaç Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Meyveli Güllaç Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ve şekeri bir tencereye alarak şekerler tamamen eriyene kadar ısıtın ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. (Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur, o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.)
  2. Güllaç yaprağını, parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyun. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde 1-2 kepçe süt dökün.
  3. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpin.
  4. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alıp içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyin ve tatlının üzerine gezdirdikten sonra buzdolabında 2 saat süreyle dinlenmeye bırakın. 
  Servis Önerisi

Süre sonunda üzerini orman meyveleri, fıstık ve cevizle süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Kolay Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti