Kurabiyeli Kup
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kurabiyeli Kup Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı harç için

Üzeri için

Kurabiyeli Kup

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmalı harç için elmaları soyup küp doğrayın. Nişasta, tarçın, üzüm, ceviz içi ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Küçük bir sos tenceresinde elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Kurabiye için pudra şekeri, tereyağı, vanilya ve yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alarak bir merdane yardımıyla açın. Şekilli kurabiye kalıbı ile parçalar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 6-8 dakika pişirin.
  3. Üzeri için süzme yoğurt, labne peyniri ve balı bir kasede çırpın. Pişen elmalı harcı servis kuplarına alın. Üzerine süzme yoğurtlu ve labne peynirli karışımdan 1 yemek kaşığı kadar koyup bal gezdirin. Elinizle ufaladığınız yulaflı bisküviden serpip birer parça kurabiye yerleştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti