Kivili Ve Çilekli Kup
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kivili Ve Çilekli Kup Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Krema için:

Kivili Ve Çilekli Kup

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çilekleri ince ince dilimleyip bir kâseye alın. Üzerine portakal suyu ve tozşeker ilave edip 10 dakika bekletin. Kivileri soyup ince halkalar halinde dilimleyin.
  2. Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını bir tencerede tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  3. Süt, süt kreması, mısır unu ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
  4. Yumurtalı karışıma azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sürekli karıştırarak 8 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
  6. Çilekleri kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosuna likör ilave edin. Kek dilimlerini ince ince dilimleyin.
  7. Kupların kenarını kivi dilimleriyle kaplayıp dibini kek dilimlerinin yarısı ile döşeyin.
  8. Hazırladığınız kremanın üçte ikisini kuplara paylaştırıp kalan kek dilimleriyle üzerini örtün.
  9. Çileğin yarıdan fazlasını ekleyin. Kalan krema ve çilekle tamamlayıp üzerini bademle süsleyin.
  10. Jöleyi 5 çorba kaşığı sıcak suda karıştırarak erieritin ve hafif kıvamlı hale gelince kuplara paylaştırın. Kupları buzlukta en az 3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
    Antioksidan deposu olarak bilinen çilekli kup tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti