Kivili İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kivi ve vanilya ile tatlandırılan kivili irmik tatlısını mutlaka deneyin.

Dilerseniz, şerbetle hazırlanan irmik tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Kivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için

Kivili İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, toz şeker, küp doğradığınız kiviler ve irmiği geniş bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. 
  2. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tatlıyı suyla ıslatılmış bir kek kalıbına alın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzleştirin. 
  3. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Ilınan tatlıyı buzdolabında alın. En az iki saat dinlendirin. Dinlenen tatlının üzerini file Antep fıstığı ile süsleyin. Tatlınızı dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti