Kaymaklı Ayva Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaların kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş elmalara yarım su bardağı tozşeker ekleyip karıştırın.
  3. Ayvaların suyunu süzüp bir fırın tepsisine yan yana dizin. Elmalı iç malzemeyi ayvaların ortalarına paylaştırın. Karanfilleri üzerine ilave edin.
  4. Bir su bardağı toz şekeri ayvaların üzerine serpiştirin. Lohusa şekerini bir su bardağı suda eritin. Tepsiye ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
  5. Ayvaların kızarması için önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika daha pişirin. Kaymağı ayvaların üzerine paylaştırın. Cevizle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

    Yılbaşı ve bayramlarda sık sık tüketilen klasik ayva tatlısına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kaymaklı Tatlılar Tatlı Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti