Kayısılı Sütlaç
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayısı, badem, antep fıstığı ve tarçın ile hazırlanan kayısılı sütlacı mutlaka defterinize ekleyin.

Tam kıvamında sütlaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Kayısılı Sütlaç Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısılı Sütlaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine yarım bardak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. 
  2. 4 bardak sütü ekleyip 5 dakika daha pişirin. Nişasta ve vanilyayı kalan sütte ezip kaynamakta olan pirinçli süte ekleyin. 
  3. Şeker ve bademi de ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alın.
  4. Kayısıları soyup küp şeklinde doğrayın. Sütlaca ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırıp ılınmaya bırakın.
  5. Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletip yarısının üzerlerine tarçın serpin. Kalanları kayısı dilimleri ve fıstıkla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti