İncir Pestili
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pestil, mevsiminde taze meyvelerin kullanılarak kış aylarında tüketilmesi için kullanılan bir saklama yöntemidir. Şekerli ya da şekersiz yapılarak yenebilir. Kuruyemiş ilaveleri ile inanılmaz lezzetli hale getirilebilir. Ara öğünlerinizde ya da daha sonrasında tatlı olarak tüketebilirsiniz. Mevsiminde taze incirleriniz ve siz hazısanız tarifin detayları aşağıda.

İncir Pestili Tarifi İçin

Malzemeler

İncir Pestili

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İncirler yıkanır.
  2. Tencere içerisine su ve pekmez alınır.
  3. İncirler içerisine yerleştirilir. Kısık ateşte pişirmeye başlanır.
  4. Ara ara incirler karıştırılır.
  5. İncirler yumuşadığında homojen ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirilir.
  6. İçerisine ceviz eklenir. Altı kapatılır.
  7. Fırın tepsilerine yağlı kağıt serilir.
  8. İncir püresi ince bir şekilde yayılır.
  9. Güneş gören yerde 2 gün kurutulur.
  10. Kuruyan pestiller yağlı kağıttan ayrılır ve buzdolabında saklanır.
  Servis Önerisi
  • Fıstık ya da fındık ezmesi ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • İncirleri kuru bir ortamda saklayabilirsiniz. 
  • Bulunduğunuz bölgenin nem oranına göre kuruma süresi değişkenlik gösterecektir. 
  • Pestilleriniiz sararken fındık ya da fıstık ezmesi kullanabilirsiniz. 
  • Fırında düşük ısıda pestillerinizi kurutabilirsiniz.
  • Ceviz yerine damak tadınıza uygun farklı bir kuruyemiş kullanabilirsiniz ya da sade olarak tüketebilirsiniz.  

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti