Erik Bulutu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aydan Üstkanat’tan lezzete doyun diye erik bulutu tarifi ile karşınızdayız. :) Kırmızı eriğin rengi çok caziptir. Tadı da çok iyidir.. Hem basit, hem de göz kamaştıran kombinasyonlar için o kadar doğru bir malzemedir ki.. O zaman lafı uzatmadan, afiyetle!

Erik Bulutu Tarifi İçin

Malzemeler

Baharat kesesi için

Üzeri için

Erik Bulutu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erikleri yıkayıp gelişi güzel keserek derin ve küçük bir kaba alın.
  2. Tüm baharatları ısıya dayanıklı bir kesenin içine koyun.
  3. Eriklerin içine su ve baharat kesesini koyarak ocağa alın. Kısık ateşte pişirerek suyunu iyice salmasını sağlayın ve yumuşayana kadar pişirin.
  4. Keseyi içinden alın ve kalan malzemeyi blenderdan geçirerek pelte kıvamına getirin. Daha sonra arzuya bağlı olarak agave şurubu veya şekerle karıştırın.
  5. Püreyi 4 küçük servis kasesine paylaştırın. Üzerine dilediğiniz meyveden ekleyerek soğuk servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti