Elmalı Ve Karamel Soslu Tatlı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Ve Karamel Soslu Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karamel sos için

Elmalı Ve Karamel Soslu Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sekiz tane krem karamel kaplarının içine tereyağı sürün. Hazır meyveli keki parmak uzunluğunda ve iki parmak kalınlığında kesin. Krem karamel kaplarının içine hafifçe üst üste ve dik bir şekilde dizin. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin. Küçük parçalar şeklinde doğrayın. Elma, portakal suyu ve şekeri tavaya alıp pişirin. Bütün bademleri ekleyin. Kapların içine bademli elmaları paylaştırın. Üzerlerini kek parçaları ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Karamel sos için, tereyağı ve şekeri tavaya alıp karamel haline gelene kadar pişirin (şekerin yanmamasına dikkat edin). Portakal suyunu ekleyip hızlıca karıştırın. Tatlıların üzerine karamel sosunu gezdirip servis yapın.


Elma:
Lezzeti ve besleyiciliği açısından en çok tüketilen meyvelerin başında gelen elma ile tüm kış mevsimi boyunca çeşit çeşit tatlılar pişirmenizi tavsiye ediyoruz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti