Elmalı Ve Tarçınlı Çıtır
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Elif Edes Tapan’dan pratik ve lezzetli atıştırmalık arayanlar için şahane bir öneri… Elmalı & Tarçınlı çıtırları kahvaltıda, çay saatinde, hatta dondurma ile tatlı olarak servis edilebilirsiniz.

Elma ile hangi tatlıları yapabilirim? diye merak edenler için okurlarımız tarafından çok beğenilen elmalı tart ve çilekli elmalı galette tarifini buraya bırakıyoruz.

Elmalı Ve Tarçınlı Çıtır Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Ve Tarçınlı Çıtır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaları soyarak rendeledikten sonra bir tavaya alın. Tereyağı ilave ederek 5 dakika süreyle pişirin ve tarçını ekledikten sonra soğuması için kenara alın.  
  2. Yufkayı bir tezgaha açın ve hazırladığınız karışımı yarısına yayarak ikiye katlayın. Bir hamur keseceği ile şeritler halinde kesin ve yağlanmamış fırın tepsisine dizin.
  3. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 15 - 20 dakika pişirin.
  4. Biraz dinlendirdikten sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.
  5. Fırından çıktıklarında yumuşak olacaktır ancak dışarıda bekletince çıtırlaşacaklardır. Aynı gün tüketilmez ve yumuşarsa tekrar fırınlayarak çıtırlaştırabilirsiniz.

Elmalı Tarçınlı Çıtır Tarifinin Püf Noktası:

  1. Bu tarifi pul biber, kekik, dövülmüş sarımsak ilave edilmiş zeytin ezmesi ile de yapabilirsiniz. Zeytinli çıtırlar kahvaltı ve 5 çayı için ideal bir lezzettir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Elmalı Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti