Çilekli Kruvasan Puding
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Jale Balcı’dan çikolatalı ve çilekli tatlı tarifi ile karşınızdayız. Pastacı kreması ile birlikte hazırlanan bu tatlıyı, çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

Klasik kruvasan tarifine göz atmayı unutmayın.

Çilekli Kruvasan Puding Tarifi İçin

Malzemeler

Pastacı kreması için

Çilekli Kruvasan Puding

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pastacı kreması için; çubuk vanilyanın içini çıkarıp sütün içine koyun ve sütü kaynatın. 
  2. Ayrı bir tarafta şeker ile yumurta sarılarını renkleri açılana kadar çırpın, mısır nişastası ile unu eleyerek bu karışıma ekleyin ve karıştırın.
  3. Süt kaynayınca yarım su bardağı sütü yumurtalı karışıma ekleyin ve devamlı karıştırın. (Yumurtaların pişmemesi için)
  4. Bu karışımın tamamını kalan sütün üzerine döküp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
  5. Bir kaseye 1 adet kruvasanı doğrayın üzerine biraz çilek ve istediğiniz yemişleri ekleyin. Tekrar diğer kruvasanı ekleyin ve tekrar çilek ve krema ekleyin. Servis edin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Sütlü Tatlılar Farklı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti