Çilekli Krep
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan krep, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye'de daha çok akıtma, cızlak ya da cizleme isimleri ile bilinir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde hazırlanabilen bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Ana malzemesi un ve yumurtadır. Çilek yerine sade bir şekilde sunulan, doyurucu krep tarifine de göz atın.

Çilekli Krep Tarifi İçin

Malzemeler

Krep için

Kreması için

Arası ve üzeri için

Çilekli Krep

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Krep için, yumurtalar, süt, eritilmiş tereyağı ve vanilya esansını geniş bir kasede çırpın.
  2. Pudra şekeri ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edecek şekilde bir spatula yardımıyla karıştırın.
  3. Hafif yağladığınız bir tavaya harçtan bir kepçe kadar yayın. Tüm harç bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  4. Kreması için krema ve pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına alın. Krema hafif katılaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  5. Kremayı pişen kreplerin arasına sürün. Üzerine çilek dilimleri yerleştirip üçgen elde edecek şekilde kapatın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
  Püf Noktası
  • Kreplerin yapışmaması için krep tavası kullanabilirsiniz.
  • Yumurta büyüklüğü ve oda sıcaklığı gibi bir çok etken tarif yapımında değişikliğe yol açabilir. Gerekirse un miktarını arttırın. Krep hamuru kıvam olarak pankek hamuruna göre cıvık olmalıdır.
  • Yumuşak uçlu bir spatula ile kreplerinizi çevirebilirsiniz. 
  • Pişirme esnasında bir tarafın tamamen piştiğinden emin olun ve diğer tarafa çevirin. Aksi takdirde krepler dağılmaya başlayacaktır.
  • Yumurta büyüklüğü ve oda sıcaklığı gibi bir çok etken tarif yapımında değişikliğe yol açabilir. Gerekirse un miktarını arttırın. Krep hamuru kıvam olarak pankek hamuruna göre cıvık olmalıdır.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Çocuk Yemekleri Yumurtalı Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti