Çilekli İrmik Helvası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kek, çikolata sosu ve taze çilek suyu ile hazırlanan, çilekli irmik helvası, aromatik tatlar sevenler için idealdir. Özellikle yaz aylarında tüketilen çilekli irmik helvası tarifi için, detaylara geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla nefis irmik helvası tarifine göz atmayı unutmayın.

Çilekli İrmik Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kek hamuru için

Süslemek için

Çilekli İrmik Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kek için yumurta ve tozşekerini mikserle iyice çırpın. Sıvıyağını ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış bir fırın tepsisine dökün.
  2. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. 
  3. İrmikli tatlı için süt, taze çilek suyu, vanilya ve irmiği çırpıp bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.
  4. Servis kasesi ya da şekilli kek kalıbının tabanını kek parçaları ile elinizle bastırarak şekil verin. Üzerine irmikli tatlıyı yayın. Buzdolabına alıp 2-3 saat bekletin. Çikolata sosunu gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti