Böğürtlenli Strudel
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Böğürtlenli Strudel Tarifi İçin

Malzemeler

Böğürtlenli Strudel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Elmaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. 2 tatlı kaşığı su ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. şeker, tarçın, ezilmiş karanfil, file badem, kuru üzüm ve böğürtlenleri ekleyip ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.
 
Tereyağını eritip ocaktan alın ve sütle çırpın. Yufkaları birer birer tezgahın üzerine yayıp her birini yırtmadan dikkatlice sütlü tereyağı ile fırçalayıp üst üste yerleştirin. Meyveli karışımı düzgün bir şekilde üzerine yayın. Yufkaları yuvarlayıp rulo şeklinde sarın. Kolay dilimlenmesi için, üzerine dilim keser gibi çizikler atın.

Ruloyu yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudraşekeri serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti