Ayva Lokumu
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayva Lokumu Tarifi İçin

Malzemeler

Ayva Lokumu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayvaların kabuklarını soyup iri doğrayın ve bir tencereye alın. Hibiskus ve çubuk tarçını ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve 35-40 dakika haşlayın. Hibiskus ve çubuk tarçını tencereden çıkarın. Ayvaları geniş bir kaba alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Ayvaları tekrar tencereye alarak macun kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika daha kaynatın. Şekeri ilave edip şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin. Fındıkları mutfak robotundan geçirip un haline getirin ve ayvalara ilave edip ocaktan alın. Ayvaları dikdörtgen cam bir kalıba dökün. Bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin. Üzerini streç filmle sarıp en az bir gün buzdolabında bekletin. Kare dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti