Yulaflı Muzlu Kahvaltı Keki
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yulaflı Muzlu Kahvaltı Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Yulaflı Muzlu Kahvaltı Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şeker ve glüten içermeyen nefis yulaflı muzlu kahvaltı keki tarifi
  1. Fırını alt-üst ayarında 180 dereceye ısıtın. Yaklaşık 20 cmx20 cm boyutlarında bir fırın kabının içerisine, kenarlarından taşacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin. Yulafı mutfak robotuna koyup, un olana dek çekin. Kabartma tozu, tuz ve tarçını ekleyip karıştırıp kenara alın. 
  2. Elma rendesi, muz ve balı mutfak robotunda, birbirine geçene dek iyice ezin. Ekstra tatlılık ve daha yumuşak bir doku için bu aşamada 1-2 yumuşak hurma da ekleyip iyice ezebilirsiniz. Çikolata ve Hindistan cevizini de ekleyerek bütün malzemeleri birbirine karıştırın. Her tarafının eşit pişmesi için, fırın kabına düzleştirerek yayın. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika, ortasına batırılan kürdan kuru çıkana dek pişirin (Birkaç kuru kek parçacığı bulaşabilir kürdana). Fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin. Ardından kalıptan çıkarın ve soğutma telinde, oda sıcaklığına getirin. 

Bu kekin bir dilimi yaklaşık 205 kcal, 5 g yağ, 38 g karbonhidrat, 19 g şeker, 3 g protein ve 6 g lif içeriyor.

9 parçaya bölüp, üzerine eritilmiş çikolata gezdirdim. Muz ve çikolatanın uyumuna başka bir boyut kazandıran misket limonu kabuğu rendesi ekledim. Bu keke ferahlık verip, daha da sağlıklı bir kahvaltılık öğün haline getirmek için, taze meyveler ve 1 bardak süt eşliğinde sunabilirsiniz.

Çay saatleri için nefis muzlu kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Muzlu Tarifler Yulaflı Tarifler Diyet Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek