Vişneli Mekik
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pastanelerde sık sık karşımıza çıkan en nefis keklerden biridir mekik kek. Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tek lokmalık vişneli mekik kek tarifimiz. Yumuşacık kek içerisinde vişne ve toz badem olunca tadına doyum olmuyor.

Alternatif olarak vişneli klafuti ve vişneli fındıklı muffin tarifine göz atın.

Vişneli Mekik Tarifi İçin

Malzemeler

Vişneli Mekik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kasede tereyağ ve pudra şekerini karıştırın. Yumurtaları teker teker içine ekleyip iyice karıştırın.
  2. Ayrı bir kasede toz badem, un ve vanilyayı karıştırıp, yumurtalı harcın içine azar azar ilave edin ve tüm malzemelerin homojen biçimde birbirine karışmasını sağlayın.
  3. Dondurulmuş vişneleri süzgece alıp fazla suyunu süzdürün. Yağlanmış mekik kalıplarına iç harcı paylaştırın.
  4. Üzerilerine ikişer tane vişne yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Pişen kekleri soğuduktan sonra kalıplardan çıkararak servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Kek Tarifleri Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Mikrodalga Keki
Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek