Unsuz Şekersiz Kayısılı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Unsuz Şekersiz Kayısılı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Unsuz Şekersiz Kayısılı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağının 150 g kadarını bir tavaya alıp eritin. Taze kekik dallarını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. İkiye böldüğünüz kayısılardan 4-5 tane ayırıp kalan kayısıları tavaya ekleyin ve her iki yüzünü de çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
  2. Muzu, ayırdığınız kayısıları ve kuru üzümleri rondoya alarak çekin. Hindistan cevizi, badem unu ve haşhaşı harmanlayın. Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Kalan tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru karışımı ilave edip spatula yardımıyla karıştırın.
  3. Orta boy (20-22 cm çapında) bir kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve önceden pişirdiğiniz kayısı parçalarını ve kekik dallarını yayın. Üzerine hazırladığınız Hindistan cevizli, bademli harcı yayın ve üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek