Taze Meyveli Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Meyveli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Meyveli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Baton kek kalıbını yağlayın. Tereyağı, esmer şeker, vanilya ve yumurtaları mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Unu ekleyip iyice karıştırın. Hamurun 1/3’ünü kalıbın tabanına yayın. 100 gr meyveyi 2 yemek kaşığı un ile karıştırıp yarısını hamurun üzerine yayın. Kalan hamurun yarısını yayın. 50 gr meyveyi tekrar serpiştirip kalan hamuru üzerine kapatın ve kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Kalan meyveleri tavaya alın. Toz şeker ve limon ya da portakal suyunu ekleyip birkaç dakika pişirin. Soğuyan kekin üzerine meyveleri dökün. Dilimleyip servis yapın. 

 

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Pratik Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek