Tahinli Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahinli Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için

Tahinli Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tabanı için, bisküvileri robotta un gibi oluncaya kadar çekip, derin bir kabın içine alın.
  2. Üzerine eritilip ılıtılmış tereyağı koyup, şekeri ekleyin ve elinizle bütünleşene kadar yoğurun.
  3. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız bisküvili karışımı bastırarak ve kenarlarını 3-4 cm yükselterek kalıba yerleştirin.
  4. Derin bir kabın içine süzme yoğurt, peynir, krema ve şekeri koyun. Vanilyayı ve tahini ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın.
  5. Yumurtaları tek tek kırarak çırpmaya devam edin (Elde ettiğiniz hamur koyu ayran kıvamlı bir karışım olmalı).
  6. Bu karışımı kalıbın içine aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirip fırını kapatın.
  7. Soğuyana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alıp üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
  8. Cheescake’i kalıbından çıkarıp servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

En lezzetli cheesecake tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mikrodalga Keki
Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek