Portakallı Ve Havuçlu Kek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Ve Havuçlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Portakallı Ve Havuçlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet kek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Ceviz içlerini yağsız tavada orta ateşte 10-15 dakika kavurun. Ateşten alıp tereyağını ve tuzun yarısını ekleyip karıştırın. Soğumalarını bekledikten sonra iri parçalar halinde doğrayın ve bir kenara ayırın.

Un, kalan tuz, kabartma tozu, tarçın ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Yumurtalar ve şekeri başka bir kapta mikserle çırpın. Fındık yağı, vanilya ve portakal suyunu ekleyin. Tüm karışımları aynı kaba alıp çırpın. Rendelenmiş havuç ve cevizleri ekleyip karıştırın.

Kelepçeli kek kalıbının içini yağlayın. Kek harcını kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin. 1 saat bekletip üzerine pudra şeker serpin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek