Portakal Kremalı Kajulu Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakal Kremalı Kajulu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kreması için

Üzeri için

Portakal Kremalı Kajulu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, kabartma tozu ve puding tozunu bir kaseye eleyin. Yumurtalar, şeker, tereyağı, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın.
  2. Kaju fıstıklarını unlayıp karışıma ekleyin. Karışımı yağladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45- 50 dakika pişirin.
  3. Keki fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın. Kremayı hazırlamak için; bir sos tenceresinde pudra şekeri, labne peyniri, tereyağı, portakal suyu ve bir tatlı kaşığı portakal kabuğunu iyice karıştırıp 5 dakika pişirin.
  4. Kremayı kekinizin üzerine dökerek portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kremalı Tatlılar Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek