Nazoş'un Keki
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nazoş'un Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Nazoş'un Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor...

Yumurta sarılarını aklarından ayırın.Unu eleyip kabartma tozu ile harmanlayın.Yumurta aklarını köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Yumurta sarıları, şeker, vanilya, süt ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını bir kaba alıp mikserle çırpın.Unlu karışımı ilave edip karıştırın.En son iyice çırpılmış yumurta aklarını ekleyip tahta bir kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Çikolatayı benmari usulü eritin.Kek kalıbını yağlayıp un serpiştirin.Hamurun 2/3’ünü kek kalıbına dökün.Eritilmiş çikolatayı kalan karışıma ilave edip karıştırın ve bu karışımıda kalıbın içine dökün.Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 40 dakika pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.Dilimleyip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek