Limon Merengli Cupcake
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Merengli Cupcake Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Mereng için

Limon Merengli Cupcake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Şeker ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya, limon suyu ve limon kabuğunu ilave edin.

Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü ekleyin.

Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen cupcake’leri ızgara teli üzerine alarak soğumasını bekleyin.

Mereng için, oda sıcaklığındaki yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın. Mikserin önce düşük hızında daha sonra hızını arttırarak çırpın. Koyulaşınca toz şekeri azar azar ilave edip 3 dakika daha çırpın.

Hazırladığınız merengi soğuyan keklerin üzerine sürün. Küçük bir kaşığın sırtıyla tepecikler oluşturun. Kekleri tepsiye dizip fırın ızgarasında üzerlerini hafif kızartın. Soğuyunca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek