Külahta Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Külahta Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Truff için

Külahta Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta yumurtayı, 1 su bardağı şekerle, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, elma ve havuç rendesini ekleyip tekrar çırpın ve kek karışımını kenara alın.
  2. Muffin tepsisine alüminyum folyo serin ve külah sayısı kadar delik açın. Dondurma külahlarını bu deliklere yerleştirin ve hazırladığınız kek karışımını içlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına külahları koyun. 15 dakika pişirin ve fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  3. Kalan karışımı bir kek kalıbına dökün ve 180 dereye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişen keki soğuyunca ufalayın ve 1 kutu krema ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 10 eşit parçaya bölerek toplar oluşturun. Oluşturduğunuz kek toplarını külahların üstüne yerleştirin.
  4. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, içine tereyağını da ekleyerek karıştırın. Kıvam alan çikolatayı keklerin üzerine sürün. Arzu ettiğiniz malzemeler ile üzerlerini süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek