Klasik cheesecakelerin yoğun ve ağır yapısından farklı olarak, pamuksu dokusuyla adeta bulut gibi hafif bir lezzet arayanların favorisi olan japon usulü cheesecake tarifi, hem görünümü hem de tadıyla fark yaratıyor. Dikkatli teknikler ve özenli bir pişirme süreci gerektirse de, japon usulü cheesecake tarifi sayesinde evde şef dokunuşunda tatlılar hazırlamak mümkün hale geliyor. Göz alıcı sadeliği ve zarif sunumuyla bu cheesecake, çay saatlerinden özel davetlere kadar her sofraya yakışıyor. Peki; Japon usulü cheesecake nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Tatlı Bir Mesaj: Şans Kurabiyesi tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon Japon usulü cheesecake kaç kaloridir?
Bir porsiyon Japon usulü cheesecake 250 kaloridir.
Krem Peynirli Karışım İçin:
Yumurta Akı Karışımı (Beze için):
Krem Peynir Yerine:
Not: Krem peynirin yoğunluğu bu tarifte önemli; çok sulu peynirler kullanıyorsanız fazla sıvısını süzmelisiniz.
Tereyağı Yerine:
Süt Yerine:
Un ve Mısır Nişastası Yerine:
Toz Şeker Yerine:
Vanilya Özütü Yerine:
Hafif tatlı soslarla servis edin:
Dondurmayla birlikte: