Hurma Ve Pekmezli Ilık Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ramazan ayında sofralarda sık sık yer verilen hurmayı, bu kez kek yapımında kullandık ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Kayısı püresi ve özel sosla hazırlanan bu kek, dondurma eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, Ercan Yamantürk’den damaklarınızı şenlendirecek hurma ve pekmezli ılık kek tarifine geçebiliriz.

Çayın yanında sunabileceğiniz sütsüz kek ve gülüt kek tarifine de göz atın.

Hurma Ve Pekmezli Ilık Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Servis için

Hurma Ve Pekmezli Ilık Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak şeker ve yumurtayı bir kaba alın ve çırparak kabartın. İçine eritilmiş tereyağı ve sütü ilave ederek bir plastik spatula aracılığıyla birbirine yedirin.
  2. Daha sonra un, kayısı püresi, tuz, karbonat ve sirkeyi ekleyerek hamuru söndürmeden yavaş yavaş karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
  3. Soğuk fırın tepsisini eritilmiş tereyağı ile yağladıktan sonra bir tutam un atın. Fazla unu almak için tepsiyi silkeleyin ve kek harcını tepsiye aktarın.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin.
  5. Pişen keki bir kürdan yardımıyla çeşitli yerlerinden delin. Bu işlem kekin sosu içine çekmesini sağlayacaktır.
  6. Sos için gerekli tüm malzemeyi bir tencereye alın ve karıştırarak 5 dakika kaynattıktan sonra kekin üzerine dökün.
  7. Ilık hale gelen keki servis tabağına alın ve dondurma ile birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Matcha Muffin
Mikrodalga Keki
Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek