Havuçlu Yulaflı Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu Yulaflı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Havuçlu Yulaflı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Kuru kayısıların yumuşaması için yarım su bardağı ılık suda bekletin. Havuçları temizleyip rendeleyin.

Hamur yoğurma kabına tam buğday ununu eleyin. Limon suyu ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

Ayrı bir kapta kabartma tozu ile limonun suyunu karıştırın. Unlu karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin. Isıya dayanıklı bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Yulaflı Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek