Elma Püreli Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elma Püreli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Elma püreli kek için

Ayrıca 

Elma Püreli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumuşacık lezzeti ve muhteşem aromasıyla elma püreli kek

  1. Elmaların kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin ve tencereye aktarın. Üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar su ilave edin.
  2. Tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini de ekleyip haşlamaya bırakın. Elmalar suyunu çekince birkaç taşım daha pişirin ve ocaktan alın.
  3. Blender yardımı ile çırpıp tekrar tencereye alın. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  4. Elma püreli kek için; yumurtaları, tuzu ve şekeri mikser yardımı ile köpük köpük olana dek 5 dakika boyunca çırpın.
  5. Yağı, suyu, elma püresini, unu, toz halindeki pudingi, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
  6. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Yağlanmış kek veya pasta kalıbına dökün. En son üzerine file badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. 
  7. Elma püreli kekin üzerini toz şeker ile karamelize edilmiş elma dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

1 elmada sadece 50 kalori vardır. İçerdiği “pektin” maddesinden dolayı “doyurucu olma özelliği” vardır. Düşük kalorili olduğundan, kilo aldırmadan doymanızı sağlar.

Lor peynirli ve elmalı kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Elmalı Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek