Dondurmalı Venedik Keki
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dondurmalı Venedik Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Kek için

Üzeri için

Dondurmalı Venedik Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elinizle gelişi güzel parçaladığınız bisküvileri ve tarçını mutfak robotuna aktarıp çekin. Un haline gelen bisküvileri derin bir kaba alıp üzerine eritilip ılıtılmış tereyağını ekleyin. Yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Eğer hamur toplanıp kıvam bulmazsa soğuk su ilave edebilirsiniz. 20-22 cm çapında yağladığınız kelepçeli kek kalıbına hamuru bastırarak ve kenarlarını 2 cm yükselterek yayın. Buzdolabına koyup 30 dakika kadar bekletin.
  2. Diğer yanda vanilyalı dondurmayı ve çilekli dondurmayı ayrı ayrı kaplara alın. Oda sıcaklığındaki dondurmaların hafifçe yumuşamasını bekleyip vanilyalı dondurmaya çekilmiş fındık içini, çilekli dondurmaya ise çekilip püre haline getirilmiş çilekleri aktararak karıştırın. Bisküvili zeminin üzerine vanilyalı dondurmayı kaşıkla yayın ve derin dondurucuya koyup 15-20 dakika bekletin. Sonra çıkarıp üzerine çilekli dondurmayı yayın.
  3. İki katlı dondurmalı keki derin dondurucuda en az 4-5 saat bekletin. Arzuya göre üzerine çikolatalı sos gezdirip, dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek