Çikolatalı Ve Portakallı Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Ve Portakallı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çikolatalı Ve Portakallı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, tuz, mısır unu ve kakaoyu bir kaseye eleyin. Ayrı bir kasede yumurta aklarını koyu köpük kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Kıvam arttırıcıyı ekleyip tekrar çırpın. Şekeri kaşıkla azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu karışımı tekrar eleyerek karışıma ekleyin ve kaşıkla söndürmeden karıştırın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Hamuru kaşık yardımıyla halka şeklindeki yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirerek soğumaya bırakın. Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Soğumuş olan kekin üzerini krem şanti ile sıvayın ve rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Kekleri saklama süresi 2 veya 3 gündür. Unutmayın ki kekin yağ oranının yüksekliği saklama oranını arttırır.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek