Cevizli Ve Üzümlü Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Cevizli ve üzümlü kek pişerken daha ortama kokusunu yayacak mükemmel bir lezzettir. Ceviz içi ve kuru üzüm ile hazırlanır. Yaz günlerine çok yakışak çok lezzetli bir tariftir. Yarım saatte hazırlayabileceğiniz üzümlü ve cevizli kek için malzemelerimiz aşağıda. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Cevizli Ve Üzümlü Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Cevizli Ve Üzümlü Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Şeker ve yumurtaları karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın. Süt, eritilmiş margarin, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Kuru üzüm ve cevizleri kek hamuruna ilave edip spatula ile karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
  3. Keki kalıptan çıkartıp üzerine pudra şeker serpiştirip dilimleyerek servis yapın.


Cevizli ve Üzümlü Kek Kaç Kaloridir?

Cevizli ve üzümlü kekin bir dilimi yaklaşık olarak 300 kaloridir. Ancak içerisine eklenen malzemelere göre kalorisi değişebilir.


Püf Nokta

  1. Şeker ve yumurta beyaz renk olana kadar çırpılır, bu sayede kekiniz iyi kabaracaktır.
  2. kuru üzümleri biraz unlayarak kekin içerisine atabilirsiniz. Bu şekilde atarsanız eğer üzümler dibine düşmez.
  3. Pudra şekeri yerine üzerine bal gezdirebilirsiniz. 
  4. Damak tadınıza göre farklı kuruyemişler ekleyebilirsiniz.


Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek