Armutlu Şifon Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Şifon Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Armutlu Şifon Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtalar, toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kaseye alın. Köpük köpük oluncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Unu ilave edin ve spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Harcını hafif yağladığınız ortası boş kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizi servis tabağına alın.
  2. Üzeri için küp doğradığınız armutları bir tavaya alın. Tereyağı ve esmer toz şekeri ilave edip armutlar karamelize oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan armutları kekinizin ortasındaki boşluğa doldurun. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Mikrodalga Keki
Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek